Instagram @andrebraugher

Andre Braugher, kapitán Holt z Brooklyn 99, zemřel ve 61 letech

13. 12. 2023

Americký herec Andre Braugher, držitel dvou cen Emmy, zemřel ve věku 61 let po krátké nemoci. Braugher byl známý především díky svému významnému hereckému výkonu jako kapitán Raymond Holt v populárním komediálním seriálu Brooklyn 99, který běžel v letech 2013 až 2021. Jeho manažerka Jennifer Allenová potvrdila tuto smutnou zprávu.

Andre Braugher se proslavil díky svému výjimečnému ztvárnění policejního kapitána Holta, jehož charakter byl nesmlouvavý, avšak zároveň hluboce lidský. Tato role ho učinila oblíbencem fanoušků seriálu, zejména v kombinaci s výkonem Andyho Samberga jako detektiva Jakuba Peralty. Jeho smrt zasáhla i jeho kolegy z hereckého světa, jako je Terry Crews, který řekl: „Nemůžu uvěřit, že jsi nás opustil tak brzo. Tvoje herecké umění mě obohatilo a budu ti vždy vděčný za to, že jsem měl tu čest tě poznat.“

Andre Braugher se narodil v Chicagu a zahájil svou hereckou kariéru v roce 1989 v oscarovém válečném dramatu „Sláva,“ kde si zahrál po boku hvězd jako Denzel Washington a Morgan Freeman. Získal dvě ceny Emmy, první za svou hlavní roli ve velmi ceněném policejním dramatu „Zločin v ulicích“ z roku 1998 a druhou za výkon v minisérii „Povolání: Zloděj“ z roku 2006. Jeho smrt je ztrátou pro filmový svět a jeho fanoušky, a jeho umění bude navždy žít v jeho dílech.

Další rychlovky

Všechny rychlovky